centre de neuropsiclogia infantil a Mataró

SERVEIS

Descobreix com al Centre Professional de Neuropsicologia Infantil del Maresme cuidem el present i construïm el futur dels teus petits a través dels nostres serveis especialitzats.

Psicologia

La psicologia és un recurs inestimable per al benestar emocional i mental dels nostres petits pacients. Els nostres psicòlegs ofereixen un espai segur i de confiança on els nens i les nenes poden explorar i comprendre les seves emocions.

Neuropsicologia

La neuropsicologia és una disciplina fonamental per comprendre el funcionament cerebral dels nostres joves. Els nostres especialistes en neuropsicologia examinen detalladament el vincle entre el cervell i el comportament, identificant àrees de fortalesa i possibles reptes.

 

Neuropediatria

En el nostre centre, els neuropediatres juguen un paper essencial en la salut integral dels nens i les nenes. Aquests professionals mèdics es especialitzen en el diagnòstic i tractament de trastorns neurològics i del desenvolupament.

 

Logopèdia

La logopèdia és una disciplina clau per al desenvolupament del llenguatge i la comunicació en la infància. Els nostres logopedes treballen de prop amb els petits per millorar la seva parla, llenguatge i habilitats de comunicació.

ACTUEM SOBRE ELS TRASTORNS I LES DIFICULTATS DE l’APRENENTATGE DE LA LECTURA:

MÈTODE UBINDING

CNIM és centre col·laborador amb el projecte UBinding de la Universitat de Barcelona. Un projecte basat en l’evidència científica i destinat a millorar l’aprenentatge de la lectura. Un 90% dels alumnes dels centres que han aplicat aquesta metodologia han millorat la seva capacitat lectora.

El mètode UBinding proposa una intervenció enfocada a nens i nenes que tenen dificultats per adquirir i/o consolidar la lectura tant a les etapes inicials de l’aprenentatge de la lectura (cicle inicial), com als que no l’han adquirit adequadament en cursos posteriors (cicle mitjà, superior i educació secundària).

UBinding entrena el procés de descodificació grafema-fonema. La qual cosa permet automatitzar la lectura augmentant la velocitat lectora i disminuint els errors. A més, s’entrena la memòria de treball, el vocabulari i la velocitat de denominació, entre d’altres funcions cognitives relacionades amb la lectura.

El programa d’intervenció consta de diverses sessions que es programen específicament per a cada nen segons el seu nivell de competència lectora. Així doncs, cada sessió està pensada de manera acurada per treballar unes lletres en concret, amb una estructura sil·làbica concreta.

A través de les diferents activitats que componen cada sessió es practiquen aquestes habilitats, sempre de manera lúdica, com si fos un joc.

En què consisteix la intervenció?
– Cada infant realitza sessions adaptades de 10-15 minuts de manera diària des de casa a través d’una plataforma informàtica.
– L’equip de CNIM junt amb UBinding estudiem els resultats de la sessió, retornem un comentari diari i preparem la sessió pel dia següent.
– El professional de referència de CNIM realitza visites presencials periòdiques per tal de fer un seguiment acurat amb la família i així valorar l’evolució de cada infant.

 Si esteu interessats en realitzar sessions de UBinding amb nosaltres no dubteu en posar-vos a contacte a traves del correu electrònic: info@cnimaresme.com o trucar al telèfon 93 756 93 58.

Mindfulness per a mares i pares

Eines per a gestionar els reptes de la criança des de la calma, la confiança, l’amor i l’humor.

4 sessions cada quinze dies dissabtes.
Ser nen o adolescent és tot un repte en un món de presses, tecnologia, xarxes socials, globalització i canvis constants, competitiu, exigent i incert.

La pràctica de l’atenció (mindfulness) els dona la possibilitat d’aturar-se i recuperar el contacte amb ells mateixos, el seu ritme natural i les seves necessitats. Tenir aquest coneixement des de ben joves els ajudarà a gestionar l’estrès més fàcilment i a prendre millors decisions pel seu benestar i el dels altres.


A més a més de la concentració i l’observació, la pràctica de mindfulness inclou tècniques de relaxació, eines de regulació emocional, exercicis per entrenar la calma mental, la paciència la confiança i l’amabilitat.
.

Et proposem 4 trobades pràctiques per adquirir senzilles tècniques i hàbits adaptats a cada edat, que podran integrar per aplicar-les quan les necessitin: a casa, l’escola, l’esport, les relacions socials…

 

Trobada 1:   El súper poder de l’atenció.

Trobada 2:  Coneix el teu cos amb ioga.

Trobada 3:  Totes les emocions son benvingudes.

Trobada 4:  No tot el que penses és cert… per sort!

Trobada 5:  Ets un crack… i ho saps!

Trobada 6:  Celebrant les coses bones de la vida.

En aquestes trobades podran aprendre a …

  • Augmentar la comprensió dels seu funcionament intern.
  • Adquirir estratègies per a centrar l’atenció, augmentar la concentració i reduir la reactivitat.
  • Ser més objectius i amables amb ells mateixos i els altres.
  • Afrontar millor les situacions estressants i reduir el nivell general d’ estrès.
  • Comprendre millor les conductes i les emocions difícils que experimenten
  • Aprendre a posar límits i cuidar-se millor.
  • Confiar en els seus talents i el seu cor, identificar l’autoexigència i el perfeccionisme.
  • Cultivar la felicitat i entrar en contacte amb els seus sentiments i necessitats.
  • Construir recursos interns a partir de les seves experiències positives